Leeg

Totaal: 0,00 €

01 Agrimony- Agrimonie 20ml

SKU:
AGRIMONY-AGRIMONIE
Prijs11,95 €

Agrimony - Agrimonie  20ml

 

Agrimony- Agrimonie

Een paar jaar geleden bemerkte, dat ik bijna iedereen die bij mij kwam voor een geprek, naar huis zag gaan met Agrimonie ( Agrimony) in  het flesje, ging er bij mij wel een rood lichtje branden, dat mij vertelde dat ik maar eens goed naar dat stuk Agrimonie in mijzelf moest gaan kijken.

Tot dan toe had ik van mezelf gevonden, dat er echt weinig Agrimonie in mij te bespeuren was, want ik ging immers de confrontatie aan met alles wat er in mijn leven werd aangeboden. Ik durfde de dingen die in mijn leven gebeurden best een plaats geven. Ik verborg mijn problemen en zorgen niet. Ik droeg toch niet het certificaat ' keep smiling'. Ik durfde toch wel een confrontatie aan te gaan. Waarom dan toch maar in iedereen de Agrimonie herkennen? Waarom trok ik dan tijdens een Bloemenmeditatie ook weer de Agrimonie?

Waarom voelde ik toch zo weinig vreugde in mijn leven? Waarom had ik het gevoel, dat wanneer ik lachte, ik dat deed als " een boer die kiespijn had"? Tijdens een andere meditatie werd het me allemaal veel duidelijker, omdat ik in een flits zag, dat er heel wat Agrimonie in mijn gedrag zat. Plotseling zag ik mezelf weer bezig allerlei zaken, waar mee ik diep in mezelf geen vrede had, binnen te houden en hoe ik er luchtigjes over heen stapte, wanneer anderen me met deze zaken confronteerden. Ik dacht de mogelijkheid om een echt confrontatie aan te gaan maar gewoon weg. Het gevolg daarvan was, dat er iets in mij zat te wroeten, er iets pijn ging doen en de kracht om ergens nog vreugdevol over te zijn verdween. Ik vertrok van binnen tot een grimas. Alleen ... het betrof maar een deel van mijn leven en daarom dacht ik dat ik geen Agrimonie nodig had. Daarom zag ik het wel in andere mensen die bij mij om ' hulp' kwamen. Ik ben die mensen heel dankbaar, want ze hebben mij geholpen.
Door het gebruik van de Agrimonie keert vreugde in je hart terug, krijg je weer lef en durf om zaken aan te pakken en uit te werken, vind je weer je Innerlijke Vrede terug. En juist voor een verstoring van die Innerlijke vrede ben je als Agrimonie-mens, zo benauwd, want daar kun je niet tegen.

Je wilt het liefste altijd maar de vrede bewaren en je zal er alles aan doen om dat te bewerkstelligen. Zelfs confrontaties en ruzies tussen anderen zul je proberen te sussen en voorkomen. En je gebruikt daarvoor je grootste troef en talent: humor. Maar je kunt op die manier ook niet kwijt wat jou zelf dwars zit en dat kan uitgroeien tot innerlijke kwellingen, die zich in de loop van de tijd natuurlijk ook kunnen gaan manisfesteren als lichamelijke, kwellende aandoeningen en pijnen. 
De Agrimonie helpt je die cirkel te doorbreken door alles wat het leven je aanbiedt een plaats te gaan geven -dat is durven confrontaties aan te gaan- zodat niets zich meer kan ontwikkelen tot conflicten binnen en buiten je.

( Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos van Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid