Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesem_aspen_esp_ratelpopulier

02 Aspen- Esp- Ratelpopulier 20ml

SKU:
02ASPEN-ESP-RATELPOPULIER20ML
Prijs11,95 €

Aspen - Esp - Ratelpopulier  20ml 

 
 

Aspen - Esp - Ratelpopulier   20ml

Wie kent niet de uitdrukking ' Trillen als een espenblad'? Als dat je overkomt dan heb je te maken met iets wat je op een heel bijzondere manier angst aanjaagt. Je hebt op de bron van je angst geen vat. Je weet misschien niet waarvoor je zo'n angst hebt, maar die angst is er. Bach spreekt van ' vage onbekende angsten'. 

Dit maakt een duidelijk verschil met de Maskerbloem ( Mimulus), waarbij hij spreekt over duidelijke alledaagse en benoembare angsten. Wat dat ' benoembaar' betreft kun je bij de keuze van de juiste angst-remedie misschien wel eens in de problemen komen, omdat hij toch geneigd zijn te trachten alles onder woorden te brengen, dus ook bij angsten die we eigenlijk niet onder woorden kunnen brengen. We zoeken dan naar een omschrijving die in de buurt komt, of voor ons gevoel uitdrukt waarover het gaat. 

Je spreekt dan bvb over ' Ik ben zo bang voor de dood!' Dit is een gewone alledaagse angst en stellen vast dat we dus de Maskerbloem (Mimulus), moeten gebruiken, want Edward Bach spreekt in zijn herkenningstekst bij de Maskerbloem ( Mimulus) uitdrukkelijk over ' bang voor de dood'. Toch kan achter zo'n opmerking wel eens de Ratelpopulier ( Aspen) angst of de Kersenpruim ( Cherry Plum ) angst schuil gaan.Gewoon ' bang voor de dood' waarbij de Maskerbloem ( Mimulus) gebruikt moet worden heeft slechts te maken met het naar en vervelend vinden dan dit leven los te moeten laten, voor het proces van overgaan, van vertrouwd naar onbekend, angst om hen die je achterlaat, enz. Maar wanneer ' bang voor de dood' vooral te maken heeft met de angst voor de sferen nà de dood, angst voor entiteiten, voor de hel, waaraan je geen vorm kunt geven, het ongrijpbare wat op je ligt te wachten en wat je de koude rillingen langs je ruggegraat doet lopen, dan zullen we toch met de Ratelpopulier ( Aspen) in zee moeten. De Ratelpopulier brengt moed, rust en een gevoel van kracht om allerlei duistere zaken die ons bedreigen en angst aanjagen aan te kunnen en te overwinnen. Het zijn de angsten die te maken hebben met het paranormale, occultisme, magie enz. Hitchckock wist als geen ander in zijn dilms dit angst aspekt in de mens aan te raken. 

Deze angst wordt wel eens de angst van Goede Vrijdag en Pasen. De angst die de mensen voelden toen de wereld midden in de dag verduisterde toen Christus aan het kruis stierf en de angst die de soldaten, die wacht bij Zijn graf hielden, overviel, toen zij de engelen, die het graf kwamen openen, in al hun glorie uit de hemel naar de aarde zagen afdalen. Iedereen zal wel al zo een situatie in het leven meegemaakt hebben, waarbij je een angst voelt die niet uit te leggen was. Daarom spreken mensen niet graag over hun angst, omdat ze niet weten, hoe het uit te leggen is, ofwel, dat ze bang zijn voor ' vreemd' versleten te worden. Je houdt dit soort zaken liever voor je, totdat iemand ontmoet van wie je merkt dat hij of zij niets gek vindt en dat de angst, die jij hebt, helemaal niet zo vreemd is. Eindelijk kun je dan met een opgelucht hart je verhaal eens doen en krijg je misschien wat duidelijkheid over hoe je met zo'n angst rond kunt komen. 

Door het gebruik van Ratelpopulier ( Aspen) ontdek je, dat je de kracht bezit van een held, die onbevreesd in de onderwereld afdaalt, niet wetend welke gevaren, gedrochten en draken daar in het duister voor he op de loer liggen, maar zich verbonden weet met de Eenheid van de Ene Grote Schepping, die weet dat waar hij ook gaat zich beschermd weet door Gods Hand.

Die onderwereld van ieder mens, waarin zoveel ligt opgeslagen, positief en negatief, waarvan we geen weet hebben, maar wat wel om onze aandacht vraagt en ons helpt tot inzicht te komen over wie we eigenlijk zijn. We zullen moeten uitzuiveren wat past bij onze Goddelijke afkomst en wat ons daarvan afhoudt. Als ons hart vervuld is van kracht en vertrouwen en we ons laten leiden door Goddelijke liefde behoeven we niet meer te trillen als een espenblad, omdat er dan niets meer in en buiten ons is, dat ons nog angst kan aanjagen. 

(  Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos van Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid