Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesems_cherry-plum_kerspruim

06 Cherry-plum- Kerspruim 20ml

SKU:
06CHERRY-PLUM-KERSPRUIM20ML
Prijs11,95 €

Cherry Plum- Kerspruim 20ml  
   

Cherry Plum - Kerspruim 

Als je deze tekst van Edward Bach zo leest, dan kan ik mij voorstellen dat veel mensen geneigd zijn deze Bloesem te plaatsen in een hoek van zeer ernstige problemen als dwangvoorstellingen, waanideeën, neurosen,enz. Toch heeft hij deze Bloesem in de Rescue Remedy gedaan, waaruit je zal kunnen afleiden, dat deze Bloesem in allerlei dagelijkse situaties inzetbaar is. Zeker is het waar, dat deze Bloesem in die genoemde ernstige situatie waarbij de rust en kalmte van de Kerspruim ( Cherry Plum) weldadig kan werken. 

We moeten dan vooral denken aan situaties waarbij je voelt en ziet dat je bang bent om de controle over jezelf of de situatie te verliezen. Je bent bang, dat wanneer je de controle verliest er allerlei dingen gaan gebeuren, of je dingen zult gaan doen welke niet passen in het beeld van jouw werkelijkheid. Toch gebeurt het vaak dat er van ons een stuk of misschien zelfs wel totale overgave gevraagd wordt, maar we kunnen niet ....we durven niet los te laten. Het gevolg daarvan is dat we juist het tegenovergestelde gaan doen: nl vasthouden, krampachtig vasthouden. Met al onze inspanning en kracht willen we de zaken in de  'klauwen'  houden, in de hand houden, omdat wij menen het beter te weten dan onze Ziel. Dan kan de geest overbelast raken, dan kan onze geest gedachten, visioenen creëren, waarin we ons juist die dingen zien doen, die we met alle geweld willen voorkomen. Vaak kan dat ook een gevolg zijn van zaken die weggestopt hebben, vooral agressie kan zich op die manier manifesteren. In onze dromen of stille momenten worden we overvallen door de meest afschuwelijke handelingen. 

Uit eigen ervaring: toen ik nog in het onderwijs werkzaam was had ik een klas waar een paar jongens inzaten, die elke dag weer opnieuw het bloed onder mijn nagels vandaan haalden, zodat ik ze eens graag een pak slaag had gegeven. Mijn agressie uiten deed ik niet, ik stopte het weg, en bleef de begripvolle onderwijzer. Na enkele weken begon ik 's nachts te dromen over hen en iedere keer zag ik mezelf bezig in die dromen, de betreffende jongens op de meest agressieve wijze in elkaar slaan. Overdag werkte ik door en ik begin echt bang te worden, dat ik dat op een goeie dag ook eens in werkelijkheid zou doen. De reactie daarop was, dat ik nog krampachtiger mijn handen in mijn zakken begon weg te steken. De dromen werden erger en het hield pas op toen ik op een acceptabele wijze mijn agressie kon uiten en zo de jongens een halt toeriep. 

Een andere ervaring, welke ik ook vaak bij andere mensen heb gezien en waarbij de Kerspruim ( Cherry Plum) wonderen heeft gedaan, is het moment waarop je ziet, dat je tegen iets wezenlijks in je leven ' ja ' moet zeggen, maar niet durft, omdat je bang bent dat alles volledig zal gaan lopen. Je blijft dan tegen beter weten in de oude toestand krampachtig vasthouden en de spanning en angst kan zo hoog oplopen dat je tenslotte zou kunnen spreken van een "nervous break down": de zenuwinstorting, waarbij men vaak de controle over het lichamelijke functioneren kwijtraakt. 

In die situatie geeft de Kerspruim ( Cherry Plum) je de mogelijkheid om de leiding in je leven over te geven aan de wijsheid van het Hogere Zelf, zodat je je levensopdracht in rust en kalmte kunt vervullen. 

Kijk in het voorjaar eens hoe schitterend de Kersenbloesems de kracht van de Ziel weerspiegelen, maar ook laten ze zien hoe teer de ziel is. een flinke regenbui en weg zijn ze. Dat is wat de mens van het Kerspruimgedrag denkt en voelt: ' .. als ik me aan die storm bloot stel ben ik ook weg'. Maar de stoffelijke zwakheid is niet te vergelijken met de werkelijke Kracht van onze Ziel. De Kerspruim ( Cherry Plum)haalt die kracht en dat vertrouwen erin naar boven. 

( Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos van Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid