Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesems_walnut_walnoot_bachbloesemremedies

33 Walnut- Walnoot 20ml

SKU:
33WALNUT-WALNOOT20ML
Prijs11,95 €

Walnut - Walnoot  20ml
  

Walnut - Walnoot 

Aan het begin van ieder nieuw jaar nemen we ons vaak oprecht voor om het in het nieuwe jaar eens anders te doen, iets in ons leven aan te pakken, een stukje verder te willen groeien,bachbloesems_walnut_walnoot slechte gewoontes af te leren, conflicten op te lossen, er eens ' hard' en intens tegen aan gaan, het levensideaal waar te maken enz. Maar al te goed weten we hoe gemakkelijk we van deze idealen en voornemens af te geraken, er de binding mee verliezen, zeker wanneer de omstandigheden niet met ons mee willen spelen, of de mensen om ons heen ons daarin niet ondersteunen, misschien zelfs onze voornemens ondermijnen, omdat zij er anders over denken. De Walnoot ( Walnut) beschermt ons tegen deze krachtige afleidende invloeden, hij helpt ons vastberaden en standvastig onze overtuiging te volgen, ook wanneer deze invloeden al heel lang in ons leven aanwezig zijn. De Walnoot helpt ons vrij te komen van o.a. de 'erfelijkheid' invloeden van onze ouders en familieleden en leert ons zien, dat wij zelfstandige krachtige mensen kunnen zijn, die wel heel open en onbevangen kunnen zijn voor impulsen die op ons af komen, maar die deze impulsen herkennen en er iets mee doen, maar zich er niet door laten afleiden van de door hen gestelde doel.

Deze overgevoeligheid treedt vooral op in veranderende levenssituaties, waarin we gemakkelijk uit ons evenwicht geraken, zoals: puberteit, menopauze, nieuwe omgeving, nieuwe werksituaties, pensionering, geboorte en sterven. In dit soort situaties worden we omringd door allerlei goed bedoelde impulsen, gedachten, gevoelens en goede raad. Als je dan geneigd bent je van je eigen pad af te laten halen is de Walnoot ( Walnut) een krachtige Bachbloesem die je helpt bij jezelf te blijven. in deze hele sfeer kun je ook eens zien waarom iemand een kwaal of ziekt heeft die met dit soort overgevoeligheid te maken heeft. 

Het is ook een Bachbloesem wat bij uitstek geschikt is voor kinderen, omdat deze kleine mensjes eigenlijk van vroeg tot laat blootgesteld staan aan allerlei afleidende impulsen van de grotemensen wereld die zo goed weet hoe zij moeten leven. Vaak lost de Walnoot ( Walnut ) bij kinderen een groot deel van de problemen op.

Een ander aspect van de helende werking van de Walnoot ( Walnut) heeft ook te maken met die overgevoeligheid. Als Walnoot mens vertaal je je ' gevoeligheid' naar ' kwetsbaarheid', omdat je je gevoeligheid niet als kracht kunt zien en ervaren. Dat is een grote misser van je, omdat je dan het kind ( gevoeligheid) met het badwater ( kwetsbaarheid) weggooit. Een juist begrip van je gevoeligheid, doet je ontdekken hoe groot de kracht ervan is. Het niet kunnen hanteren van je gevoeligheid leidt tot de wens haar te beschermen. Je bouwt er dan als het ware een muur omheen, maar dat heeft tot gevolg, dat je gevoeligheid wel opgesloten zit en je er helemaal niets meer mee kunt. De wereld om je heen wil toch dat je leert met je talent in je leven te staan en zal proberen- vaak op onaardige wijze- je muurtje af te breken en dat doet pijn. Er komt geen deuk in je gevoeligheid, maar in je harnas wat je jezelf hebt aangemeten. De Walnoot ( Walnut) helpt je om vrijwillig je muren af te breken en je harnas uit te doen omdat je gaat ervaren, dat je gevoeligheid geen zwakte is maar kracht. 

( Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos van Ravesteijn)

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid