Leeg

Totaal: 0,00 €
Het Rode Boek

Het Rode Boek ( Carl Gustav Jung)

SKU:
HETRODEBOEKCARLGUSTAVJUNG
Prijs38,50 €

Het Liber Novus van Carl Gustav Jung lag tientallen jaren in een bankkluis in Zürich. Het is de vraag van Jung het is ooit bedoeld voor publicatie. Maar toen het in 2009 op de wereldmarkt werd onmiddellijk 'de graal van het bewuste' genoemd. Het boek werd snel bekend als Het Rode Boek: de kleur van de leren omslag van het Liber Novus.

Het Liber Novus is het verslag van Jung van zijn crisis van 1913-1916. Hij omvat hoe hij zich overgeeft aan een diepgaand innerlijk proces, waarbij hij uiteindelijk zijn eigen ziel 'hervindt'. En hoe hij werd ingewijd in de geheimen van de menselijke psyche. Alle dromen, ervaringen en nieteerde hij nauwgezet. Zijn aan werden een procesverslag dat ontstaan ​​in Het Rode Boek.

Na 1920 begon hij zijn crisis-ervaringen wetenschappelijk te onderbouwen en ontstaan ​​hij het fundament van wat hij later het 'individuatieproces' ging noemen. Het Rode Boek kan als kraamkamer worden gezien van zijn latere wetenschappelijke werk. Jungs erfgenamen 40 jaar na diens verstrekt toestemming om dat Liber Novus uit te geven. Dankzij deze keuze kan ook de lezer in het Nederlandse taalgebied kennismaken met de enorme hoeveelheid aan kennis maken die Jung ons achter.