Leeg

Totaal: 0,00 €
Reis naar het NU

Reis naar het NU ( Leonard Jacobsen)

SKU:
REISNAARHETNULEONARDJACOBSEN
Prijs19,50 €

Omschrijving
Af en toe verschijnt er zo'n boek dat ons leven kan transformeren, en ons optilt naar een nieuw niveau van bewustzijn. Reis naar het Nu is een boek met een dergelijk potentieel.

Zonder omhaal begeleidt Jacobson de lezer naar het enige moment waarin bewustzijn en ontwaken mogelijk is: in de bewuste beleving van DIT MOMENT, en niet in het herhalen van het verleden van fantaseren over de toekomst.

Hij wijst met tal van voorbeelden op de trucjes die ego en brein met ons uithalen om te voorkomen dat we 'aanwezig zijn' in de enige werkelijkheid van NU. Hij legt uit hoe het ego (met de beste bedoelingen) ons vasthoudt in herinneringen en planningen, maar effectief werkelijkheid in de toekomst; hoe het ego ons laat leven in de wereld van illusie.

Het is geen al of niet moeilijk filosofisch, maar wel nuchter en helder in het afpellen vanisch hebben we met ons verstand en de verdrukking van emoties hebben ontwikkeld om zelf te beginnen.

Jacobson ziet onze werkelijkheid ook als een reis van de ziel. Hij schenkt ons een God die in alles aanwezig is, en sterven afwijkt van de God die voor zoveel mensen ongrijpbaar is geworden.

Elke lezer dient zijn eigen weg naar huis terug te vinden. Geen goeroe kan dat voor ons doen. Ook Jacobson niet, maar hij kan de lezer een flink stuk op weg helpen.

Leonard Jacobson